Unfortunately, you need a newer version of Adobe Flash Player to take a look at this content. Don't worry, it's easy. To install the latest version, just click
here.
Z OKAZJI URUCHOMIENIA KOLEJNEGO PUNKTU PRZYJMOWANIA ZAMÓWIEÑ W „PRAKTIKER” RZESZÓW UL. PODKARPACKA 4 W DNIACH 8 DO 15 MARCA OFERUJEMY RABATY DO PODPISANYCH UMÓW;
- 15 % NA SZAFY ROZSUWANE
- 10 % NA KUCHNIE!!
Firma z 10-cio letnim do¶wiadczeniem oferuje dla Ciebie i twojej rodziny meble wykonywane na wymiar: kuchnie, szafy rozsuwane, meble tapicerowane.
„ KUCHNIE-SZAFY ”
ul. Przemys³owa 3
Rzeszów
(RCMB Majster- g³ówna sala sprzeda¿y na prawo od kas)
Tel. 795-050-490
795-050-489
MO¯ESZ UNIKN¡Æ TYCH WSZYSTKICH PONI¯SZYCH PROBLEMÓW: ZAMÓW BEZP£ATNY POMIAR PROJEKT I WYCENÊ !
Kuchnia to serce domu, gdzie wszyscy siê zbieraj± i spêdzaj± wiêkszo¶æ czasu - lecz jest to tak¿e miejsce z kilkoma potencjalnymi zagro¿eniami. Gor±ce garnki i patelnie, ostre no¿e, to tutaj codzienno¶æ, a dzieci s± z natury ciekawe i skore do pomocy.
Wielu wypadkom mo¿na zapobiec dziêki starannemu planowaniu, lub przez podjêcie prostych ¶rodków ostro¿no¶ci.
Wymierz i zaznacz
Zrobienie prawid³owych pomiarów to kluczowy etap planowania nowej kuchni. Staranno¶æ w tym momencie op³aci siê i bêdzie mia³a du¿y wp³yw na ca³y proces. Co najwa¿niejsze: Twoja kuchnia bêdzie idealnie pasowaæ do miejsca, którym dysponujesz.
Posiadanie spisanych wszystkich detali i wymiarów jest tak¿e istotne przy kontakcie i dyskusji na temat Twoich planów, z naszymi pracownikami.
Z pomoc± kilku podstawowych zasad, mo¿esz zaprojektowaæ kuchniê, która odpowiada idealnie Twoim potrzebom - oszczêdzaj±c Twój czas i wysi³ek oraz bierze udzia³ w podnoszeniu jako¶ci Twojego ¿ycia codziennego.
Strefa gotowania, Strefa mycia, Strefa przechowywania
Trójk±t pracy - Tworzenie idealnego przep³ywu pracy
G³ówne kuchenne funkcje s± wykonywane pomiêdzy kuchenk±, zlewem i lodówk±. Te trzy punkty i umowne linie pomiêdzy nimi tworz±, jak nazywaj± to kuchenni eksperci "trójk±tem pracy".
Sztuk± jest stworzenie tych trzech punktów tak aby nie by³y zanadto oddalone od siebie (Powodowa³oby to chodzenie w t± i z powrotem wiêcej ni¿ potrzebujesz podczas pracy) ani nie za blisko (tworzy to ciasne warunki pracy).
Idealnie, linia pomiêdzy tymi 3 punktami nie powinna przekraczaæ ³±cznie 6 metrów, Najlepiej aby przestrzeñ pomiêdzy poszczególnymi miejscami pracy wynosi³a 90cm.
Je¿eli s±dzisz, ¿e nie masz miejsca na trójk±tn± kuchniê, nie martw siê: Trójk±t pracuj±cy mo¿e zostaæ efektywnie uzyskany w wielu uk³adach, w zale¿no¶ci od preferencji i kszta³tu pomieszczania. Strefy pracy - upraszczanie codziennego ¿ycia
Podczas decydowania gdzie umie¶ciæ szafki i urz±dzenia w relacji wzglêdem siebie, mo¿e byæ pomocne my¶lenie o nich jako o strefach lub strefach pracy. Takie podej¶cie, skupiaj±ce siê na funkcji a nie przedmiocie pasuj±cym oznacza, ¿e na koniec bêdziesz mieæ przyjazn± i efektywn± w ¿yciu codziennym kuchniê.
Trzy g³ówne strefy, w nawi±zaniu do trójk±ta pracy to:
- przechowywanie (lodówka/zamra¿arka i miejsce na suche produkty),
- mycie (zlew, zmywarka)
- oraz gotowanie (kuchenka, piekarnik, kuchenka mikrofalowa).
Odpowiednie ich umieszczenie jest decyduj±ce dla otrzymania ergonomicznego trójk±ta pracy, z naturalnym przep³ywem pracy i wszystkim w zasiêgu.
Czêste kompozycje
W wiêkszo¶ci wypadków to kszta³t i rozmiar Twojego pomieszczenia jest decyduj±cy dla kompozycji jak± ostatecznie wybierzesz. Jednak niektóre kompozycje mog± bardziej odpowiadaæ od innych. Tutaj znajduje siê piêæ najczêstszych uk³adów i ich g³ówne charakterystyki.
Kuchnia w pojedynczej linii
Pojedyncza linia z wysp±
Kuchnia w kszta³cie litery L
Kuchnia w kszta³cie litery U
Kuchnia równoleg³a